lauantai 10. tammikuuta 2009

Kasvislasagne






Alkuperäisen ohjeen olen joskus muutama vuosi sitten löytänyt jostakin netistä, ja ihan hiukan itse muunnellut sitä. Edit: Nyt löysin sen alkuperäisen ohjeen täältä Puutteenperä



Kasviskastike:



1 sipuli

valkosipulin kynsiä maun mukaan

1 prk tomaattimurskaa (yrtti)

keskikokoinen kesäkurpitsa

1 parsakaali

1 paprika

1 dl soijarouhetta

1-1,5 tl suolaa

timjamia, meiramia, basilikaa, mustapippuria



Juustokastike:



7 dl maitoa

1 dl vehnäjauhoja

150 g juustoraastetta

valkopippuria, muskottipähkinää



Tee ensin kasviskastike. Silppua sipuli ja kuullota sitä pannulla. Lisää joukkoon pieniksi pilkottu kesäkurpitsa, parsakaali, paprika sekä soijarouhe ja tomaattimurska. Lisää myös jonkin verran vettä, jotta soijarouhe turpoaa. Mausta ja anna porista hiljalleen n. 20 min.



Tee sillä aikaa juustokastike. Sekoita jauhot kylmään pariin desiin maitoa hyvin sekoittaen ja lisää loput maidot. Lämmitä kastike kasarissa kaiken aikaa sekoitellen. Lisää juustoraaste ja mausteet ja sekoittele kunnes juusto on sulanut.



Kokoa lasagne eli vuokaan neljä samanlaista kerrosta:



1. neljännes kasviskastikkeesta

2. lasagnelevyjä

3. neljännes juustokastikkeesta



Paista lasagne 225 asteessa n. tunti. Anna levähtää vielä kymmenisen minuuttia ennen tarjoilua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti