keskiviikko 22. lokakuuta 2008

Kesäiset 50v-juhlat



Muistin, että onhan minulla muutama kuva viime kesäisiltä mieheni 50v-juhlilta. Makeat leivottavat tein itse täytekakkua lukuunottamatta. Suolaiset tarjottavat sekä täytekakku tulivat pitopalveluyrityksestä. Olisinhan minä ne muutoin voinut tehdä itsekin, mutta ajattelin, että on ihan liian iso urakka yhdelle kun vieraita oli kuitenkin tulossa 50-60 henkeä.

Yleisnäkymä pöydästä ennen täytekakun tuomista. (Siitä ei sitten kuvaa muistettu ottaakaan...)


Tässä  makeiden tarjottavien puolta. Dajm-suklaarusinakakku  Anissetten ohjeella ja mangohyytelötorttu Marien ohjeella.
 

Toscakakku, mokkapalat ja englantilainen hedelmäkakku omilla ohjeillani.



Mariannehalvapiparien ohje on Merjan leivontasivuilta ja strasburgilaiset Mimmi Mutikaiselta.



Kaikki leivonnaiset onnistuivat yli odotusten.  :D Ehkä minä seuraavalla kerralla uskaltautuisin tekemään itse myös ne suolaiset tarjottavat. Niitä meidän juhlissa olivat lohipiirakka, kinkkupiirakka sekä broileri- ja kasvissalaatit. Lisäksi oli tarjolla myös patonkia ja levitteitä sekä se täytekakku.



Dajm-suklaarusinakakku

250 g margariinia
250 g sokeria
4 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoa
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
4 rkl kaakaojauhetta
½ prk luumusosetta (n. 150 g)
2 dl kevytkermaa
½ dl konjakkia (tai esim. rommia, kahvilikööriä tai Baileysia)
2 isoa Dajm-suklaapatukkaa murskana
suklaarusinoita maun mukaan

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Pehmennä luumusose kermalla ja mausta konjakilla tms. Murskaa Dajmit. Sihtaa kuivat aineet taikinaan (älä enää vatkaa) ja lisää lopuksi Dajmit ja suklaarusinat varovasti käännellen taikinaan.

Kaada taikina yhteen isoon voideltuun ja korppujauhotettuun tai kahteen pienempään vuokaan. Paista 160 asteessa reilu tunti.

Mangojuustohyytelötorttu



pohja:
200g digestivekeksejä
75g voita tai margariinia

Täyte:                                                       
4 liivatelehteä                                             
200g maustamatonta tuorejuustoa          
2 rkl kiehuvaa vettä                                   
1-1 1/2dl sokeria                                       
3 tl vaniljasokeria                                     
2 1/2 rkl sitruunamehua                          
2-3 dl kuohukermaa                                 

kuorrute:
2dl mangososetta (esim piltti tms)         
2 liivatetta                                                
2 rkl vettä                                                


Murenna keksit muruiksi ja nypi rasva joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos tasaisesti pohjalleLiota liivatteita kylmässä vedessä n 5 minuuttia. Sekoita sokerit ja sitruunamehu tuorejuustoon. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Sulata liivate kiehuvaan vesitilkkaan. Lisää liivate ohkaisena nauhana tuorejuuston joukkoon, koko ajan sekoittaen. Lisää kermavaahto mukaan varovasti käännellen tasaiseksi seokseksi. Kaada täyte nopeasti pohjan päälle. Tasoita pintaa tarvittaessa. Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Laita liivate kylmään veteen 5 minuutiksi. kuumenna 2 rkl vettä kiehuvaksi. Sulata liivatteet veteen ja lisää mangosose, sekoita tasaiseksi. Kaada kakun päälle ja nosta kylmään hyytymään puoleksi tunniksi.Pyöräytä varovasti veitsellä kakun ympäri että reuna irtoaa ja irrota vuoka.Koristele kakku esim kermavaahdolla, sitruunaviipaleilla ja sitruunamelissan lehdillä.
 

Marianne-Halvapikkuleivät noin 40-50 kpl 
4 dl Vehnäjauhoja

1 tl Soodaa
1 tl Leivinjauhetta
150 g Sulatettua rasvaa
2 dl Sokeria
2 tl Vanilliinisokeria
2 Munaa
1 pss (150g) Marianne rouhetta
100 g Kaakaohalvaa rouhittuna
Koristeluun: Suklaata ja haluamisiasi koristeita
Sekoita kaikki ainekset keskenään. Lisää rouhittu halva viimeiseksi varovasti sekoittaen. Pyörittele taikinasta palloja pellille, jauhoja apuna käyttäen. Voit myös pursottaa taikinapalloja vahvaa pussia apuna käyttäen. Paista 175 asteisessa uunissa noin 10 min. Jäähdytä hyvin. Sulata suklaata. Pursota suklaata pikkuleipien päälle ja ripottele haluamiasi koristeita pinnalle. 



Strasburgilaiset
500 g rasvaa
125 g tomusokeria    2,10 dl
300 g perunajauhoja    4,3 dl
350 g vehnäjauhoja     5 dl
1 rkl vanilliinisokeria

koristeeksi: säilykekirsikan palasia ( 1 kirsikka -> 8 osaan)

1. Vaahdota rasvaa ja lisää tomusokeri ja jatka vaahdottamista, lisää kuivat ainekset ja sekoita tasaiseksi taikinaksi
2. pursota koekakku ja tarkista jauhomäärä!
3. Pursota ruusukkeen mallisia pikkuleipiä suoraan pellille missä on leivinpaperi tai kaksinkertainen leivinpaperi, niinkuin minun taas piti laittaa, koska muuten pikkuleivät tummuisivat liikaa uunissani
4. Mikäli taikina jähmettyy/kovettuu liikaa pursottamisen aikana, saat sen helpommin pursotettavaan muotoon lisäämällä hieman kylmää vettä taikanaan ( älä missään nimessä löysytä taikinaa kananmunalla   -> sitkostuttaa taikinaa)
5. Laita jokaiseen pikkuleipään kirsikan palanen koristeeksi
6. Paista pikkuleivät lähes +200 C uunin keskiosassa kauniin kullan ruskeiksi.

 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti