lauantai 26. syyskuuta 2009

Rapeat kauraneliöt (munaton)






Tämäkin helppo ja kananmunaton ohje on Kaarina Roinisen "Kaarinan parhaat" -kirjasta:



125 g margariinia sulatettuna

1/2 dl siirappia

1 1/2 dl sokeria

6 dl isoja kaurahiutaleita

1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vanilliinisokeria

1/2 tl kanelia (en laittanut)

1/2 tl kardemummaa (en laittanut)

1/2 tl inkivääriä (en laittanut)

 Itse lisäsin taikinaan kuivattuja karpaloita.



Sekoita rasvasulan joukkoon siirappi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Seos on tässä vaiheessa hyvin irrallista, joten epäusko taikinaa pellille (n. 30 x 35 cm) levitettäessä on hyvin suuri. :)  Paista 175 asteessa keskiritilällä n. 12-15 minuuttia. Leikkaa levy terävällä veitsellä välittömästi  neliöiksi. Irrotele neliöt toisistaan vasta jäähtyneinä. Säilytä tiiviissä kannellisessa rasiassa kuivassa paikassa niin ne säilyvät rapeina.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti