lauantai 26. syyskuuta 2009
Rapeat kauraneliöt (munaton)
Tämäkin helppo ja kananmunaton ohje on Kaarina Roinisen "Kaarinan parhaat" -kirjasta:
125 g maidotonta margariinia sulatettuna
1/2 dl siirappia
1 1/2 dl sokeria
6 dl isoja kaurahiutaleita
1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1/2 tl kanelia (en laittanut)
1/2 tl kardemummaa (en laittanut)
1/2 tl inkivääriä (en laittanut)
Itse lisäsin taikinaan kuivattuja karpaloita.
Sekoita rasvasulan joukkoon siirappi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet. Seos on tässä vaiheessa hyvin irrallista, joten epäusko taikinaa pellille (n. 30 x 35 cm) levitettäessä on hyvin suuri. :) Paista 175 asteessa keskiritilällä n. 12-15 minuuttia. Leikkaa levy terävällä veitsellä välittömästi neliöiksi. Irrotele neliöt toisistaan vasta jäähtyneinä. Säilytä tiiviissä kannellisessa rasiassa kuivassa paikassa niin ne säilyvät rapeina.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti