torstai 4. kesäkuuta 2009

Vaniljapullia (munaton)



Aivan järkyttävän hyviä...





50 g hiivaa

150 g margariinia

5 dl vettä

1 tl suolaa

1 dl sokeria

vehnäjauhoja



Täyte:

200 g margariinia

1 dl sokeria

1 rkl vaniljasokeria



Leivo sopivan kiinteä (kuitenkin pehmeä) pullataikina ja anna nousta n. 40 minuuttia lämpimässä. Jaa tainika kahteen osaan ja kauli ensimmäinen osa suorakaiteen muotoiseksi. Levitä päälle 50 g pehmeää margariinia, käännä kaksinkerroin ja kauli uudelleen suorakaiteenmuotoiseksi. Levitä päälle taas 50 g pehmeää margariinia, 1/2 dl sokeria sekä 1/2 rkl vaniljasokeria. Kääri levy rullalle ja jaa 24 kehräksi. Pane kehrät paperivuokiin kohoamaan leivinliinalla peitettynä. Tee sama toiselle taikinan puoliskolle.

Anna kohota 30-40 minuuttia. Paista 250 asteessa 5-7 minuuttia. Päälle voi vielä levittää tai pursottaa tomusokerikuorrutusta.

1 kommentti:

  1. heippa 13.v tyytönen kirjottelee kiva kun löytyy näitä maidottomia & munattomia vaihtoehtoja koska niitä on netistä vaikea löytää itse leivoin tällä ohjeella pulllaa ja hyvää tuli Kiitos :)

    OnZGu. maolenmitaolen.blogspot.com
    ei oo pakko kattoo mut tapana jättää oman blogin osote:)

    VastaaPoista