tiistai 2. kesäkuuta 2009

Raparperitorttu piimäpohjalla (munaton)



Tätä tein pellillisen. Toiseen puoleen huiskaisin kanelia päälle. En osaa päättää, kumpi on parempaa.Hymy











Edit: Ohje on Valiolta. Tässä sama ohje pellilliseen piirakkaa:


Pohja:


4 dl piimää

4 dl sokeria

1 1/2 dl juoksevaa margariinia (tai sulatettua)

6,5 dl vehnäjauhoja

1 rkl leivinjauhetta


Päälle:

1,5 l raparperipaloja

2 dl sokeria



Pehmitä raparperipaloja mikrossa 5-8 min (sekoita välillä)



Sekoita pohjan ainekset ja levitä uunin pannulle leivinpaperin päälle. Lisää sokeroidut raparperit pinnalle. Lisää vielä sokeria. (Happaman raparperin kanssa minä käytän reilusti sokeria...) Nolostunut


Paista 200 asteessa reilu puoli tuntia. Tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti