tiistai 2. kesäkuuta 2009
Raparperitorttu piimäpohjalla (munaton)
Tätä tein pellillisen. Toiseen puoleen huiskaisin kanelia päälle. En osaa päättää, kumpi on parempaa.
Edit: Ohje on Valiolta. Tässä sama ohje pellilliseen piirakkaa:
Pohja:
4 dl piimää
4 dl sokeria
1 1/2 dl juoksevaa margariinia (tai sulatettua)
6,5 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
Päälle:
1,5 l raparperipaloja
2 dl sokeria
Pehmitä raparperipaloja mikrossa 5-8 min (sekoita välillä)
Sekoita pohjan ainekset ja levitä uunin pannulle leivinpaperin päälle. Lisää sokeroidut raparperit pinnalle. Lisää vielä sokeria. (Happaman raparperin kanssa minä käytän reilusti sokeria...)
Paista 200 asteessa reilu puoli tuntia. Tarjoa jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti