Master Chef Australiassa tehtiin Lamingtoneja, ja siitä jäi kaihertamaan ajatus, että miltähän nuo mahtaa maistua. Löysin Kissoja ja kasvisruokaa -blogista vegaanisen ohjeen, joten siitä sitten kokeilemaan. Minun leivoksistani ei tullut niin kauniin näköisiä kuin Liisan tekemistä, mutta silti teen näitä varmaan toistekin.
Vaihdoin soijamaidon riisimaidoksi, koska lähipiirissä on soijalle allergisia. Muuten tein suunnilleen ohjeen mukaan. Lisäksi tein osalle leivoksista suklaakuorrutteen sijaan kaakao-tomusokeri-sulatettu margariini -kuorrutteen. Molemmilla kuorrutteilla puuha oli aika sotkuista, mutta lopputulos maistuva. :)
Tässä ohje puolitettuna ja muutamin muutoksin:
1,2 dl riisimaitoa
1,2 dl kivennäisvettä (hiilihapollista)
70g vegaanista
margariinia
1 rkl rypsiöljyä
1 rkl valkoviinietikkaa
2tl vaniljasokeria
4,2 dl jauhoja
1,2 dl sokeria
0,5 tl suolaa
1 tl soodaa
0,5 tl leivinjauhetta
Vaahdota pehmeä
margariini ja sokeri keskenään. Lisää öljy ja vaniljasokeri ja jatka hetken
aikaa vaahdottamista. Sekoita kuivat ainekset keskenään sekä riisimaito, etikka
ja vissy keskenään.
Yhdistä sokeri-rasvaseos
kuiviin aineksiin ja lopuksi kääntele nesteet joukkoon. Anna seistä 5min, ja
kaada korkeareunaisean leivinpaperilla vuorattuun alumiinivuokaan.Paista 175 asteessa noin
35min.
Leikkaaa jäähtynyt pohja
noin 4cmx4cm kokoisiin paloihin ja halkaise keskeltä. Täytä hillolla.
Liisa kehotti pakastamaan leivokset tässä vaiheessa, itse kuorrutin saman tien.
Suklaakuorrute
75 g tummaa suklaata (vegaaninen)
25g margariinia
1,8 dl riisimaitoa
1,2 dl tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
1 rkl kiehuvaa vettä
100g kookoshiutaleita
TAI
kaakao-tomusokeri-sulatettu
margariini –kuorrutus (maidoton) (löysähkö mokkapalakuorrute)
Kasta leivokset joka puolelta suklaa- tai kaakaokuorrutteessa haarukoita apuna käyttäen ja pyöritä sen jälkeen kookoshiutaleissa.
Vitsi nää näyttää herkuilta! Ja ovat vielä vegaanisia, ihanaa! :-)
VastaaPoistaHeips :) Olin menossa omaan blogiini ja hyppäsin vahingossa googlen kuvahakuun. Sieltä ekana silmään osu nämä. Hyvä näköisiä ja kiva että maistui. Ja ovat todella herkun näköisiä, kuvissahan tärkeintä on että katsojalle välittyy se ''herkullisuus'' ja noista näkyy kyllä että on mehukkaita ja maukkaita.
VastaaPoista