lauantai 6. joulukuuta 2008

Voipullat




Nämä ei ole sämpylöitä, vaikka siltä näyttääkin. Ohje on peräisin jostakin vanhasta lehdestä, luultavasti Kotiliedestä.



5 dl maitoa

50 g hiivaa

1 tl suolaa

1 rkl kardemummaa

1 1/2 dl sokeria

700-900 g vehnäjauhoja

150 g voita



1/3 -osaan taikinaa lisätään:

200 g voita

1 3/4 dl vehnäjauhoja



voiteluun:

voisulaa



Lämmitä maito haaleaksi ja sekoita siihen hiiväa, suola, kardemumma, sokeri ja osa jauhoista. Vatkaa tasaiseksi. Alusta taikinaan jauhoja niin, että se on vielä pehmeää. Lisää viimeiseksi pehmeä voi. Kohota taikina hyvin.



Leivo 2/3 -osa taikinasta pikkupulliksi (30 kpl). Sekoita lopuun eli 1/3 -osaan taikinaa voi ja vehnäjauhot. Kauli tämä osa ohueksi levyksi ja jaa niin moneen osaan, kuinka monta pullaa pyöritit. Kääri pikkupullat taikinaneliön sisään ja nipistä kulmat kiinni. Kohota liinan alla.



Paista pullat 225 asteessa 10-15 minuuttia tai kunnes pullat ovat kypsiä ja kullankeltaisia. Voitele kuumat pullat voisulalla.



Itse käytin voin sijaan margariinia ja pullista tuli vähän enemmän kuin kullankeltaisia, mutta voi kuinka hyviä!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti