maanantai 15. joulukuuta 2008

Neidon suudelmat



Näiden ohje on Merjan leivonta ja askartelusivuilta vaikka jonkun muun blogiin yritin reseptiä ensin sovittaakin. :) Olivat helppoja tehdä ja hyviä. Yleensä joulupöytääni on kuulunut herrasväen leivät sekä piparkakut. Saa nähdä, riittäisivätkö nämä nyt herrasväen leipien tilalle vai tuleeko jossain vaiheessa hätä käteen ja "leipätaikina" tulemaan..


Tässä ohje: 
150 g maidotonta margariinia
1 1/4 dl sokeria 
1 kananmuna
100 g mantelijauhetta 
3 dl vehnäjauhoja 
1 tl vanilliinisokeria 
50 g tummaa suklaata 
1 rkl maidotonta margariinia

Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita joukkoon muna ja lisää mantelijauhe, vehnäjauho ja vanillliinisokeri. Pyöritä taikina palloksi, kelmuta ja anna levätä jääkaapissa ainakin tunnin ajan.  

Tee taikinasta pötkö, hieman jauhoja apuna käyttäen. Leikkaa pötkö samankokoisiksi paloiksi ja pyöritä niistä palloja. Aseta pallot leivinpaperilla vuoratulle pellille noin parin sentin päähän toisistaan. Paista palloja noin 10 min, 175 asteisessa uunissa.   

Sulata suklaa ja lisää siihen sulatettu rasva. Sekoita hyvin. Seoksen hieman jäähdyttyä voit laittaa sen pieneen pussiin. Tee pieni reikä pussiin ja pursota toiselle puoliskolle täytettä. Paina toinen puolisko päälle, siten että täytettä tulee hieman näkyviin. Anna pikkuleipien jähmettyä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti