Tässä oma kehitelmäni täytekakuksi. Yhdistin siihen omat mielimakuni, eli suklaan, sitruunan ja kermaliköörin. (Ei kuvaa, koska ei ollut kameraa käytettävissä...)
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl wiener nougat crushia
Paista 175 asteessa n. 30 min.
Tee sitruunakiisseli:
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 rkl maizenaa
2,5 dl vettä
Sekoita hyvin kaikki aineet kattilassa ja keitä kiisseli.
4 dl vispikermaa4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl wiener nougat crushia
Paista 175 asteessa n. 30 min.
Tee sitruunakiisseli:
1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
1 dl sokeria
1 kananmuna
3 rkl maizenaa
2,5 dl vettä
Sekoita hyvin kaikki aineet kattilassa ja keitä kiisseli.
1 prk maustettua rahkaa sitruuna
2 liivatelehteä
appelsiinimarmeladia
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää siihen jäähtynyt kiisseli. Lisää myös maustettu rahka. Sulata tilkassa vettä liotetut liivatelehdet ja sekoita hiukan jäähdyttyään hyvin sitruuna-kermaseokseen.
Jaa kakkupohja kahtia ja kostuta levyt esim. sokerivedellä.
Kokoa kakku irtopohjavuokaan (laitoin leivinpaperin alimmaiseksi) niin että alle tulee kostutettu pohjalevy, sen päälle appelsiinimarmeladia, sitten sitruunatäyte ja päällimmäiseksi kostutettu pääällislevy. Hyydytä jääkaapissa.
Kuorrutus:
175 g leivinmargariinia tai voita
3 dl tomusokeria
6 rkl kaakaojauhetta
Vana Tallinn Cremeä sen verran, että saat kuorrutukselle sopivan koostumuksen
Levitä kuorrutus kakun päälle ja koristele reunat esim. Wiener nougat crushilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti