perjantai 15. marraskuuta 2013

Rikotut perunat Siken tyyliin



Ainakin minulle uusi tapa käyttää edellisen päivän aterialta jääneet perunat. Eli mukailin Sikke Sumarin rikottujen ruotsalaisten perunoiden reseptiä. 

Parempaa olisi varmaan tullut juuri keitetyistä, mutta hyvin maistui edellispäiväisetkin. Tässä niinkuin minä ne tein.


8 pientä keitettyä perunaa (edellisen päivän tähteitä)
4 rkl valkosipulioliiviöljyä
1 valkosipulinkynsi
tuoretta timjamia

tuoretta rosmariinia
0,5 rkl Dijon sinappia
sitruunan mehua
merisuolaa ja mustaa pippuria


Sekoita valkosipulista, yrteistä, sinapista, sitruunamehusta ja oliiviöljystä tahna.
Litistä perunoita jollakin värkillä niin, että pinta hieman rikkoutuu. Aseta perunat uunivuokaan, lorauta oliiviöljyä päälle ja kääntele perunoita niin, että ne öljyyntyvät joka puolelta. Levitä sinappiyrttiseos perunoiden päälle ja mausta reilusti suolalla ja pippurilla. 

Paista uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia, kunnes perunat ovat kullankeltaisia ja rapeita.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti