lauantai 23. marraskuuta 2013

Parsakaali-kinkkupiirakka

Kuvanottohetkellä piirakkaa oli jäljellä enää pieni palanen. Oli se niin herkkua salaatin kanssa.

Alkuperäinen ohje on jostakin vuosien takaisesta lehtileikkeestä, ehkä Kodin Kuvalehdestä tai Kotiliedestä. Tein jonkin verran lisäyksiä ja muutoksia. Tässä niin kuin minä sen tein:

Pohja (n. 24 cm:n vuokaan):
100 g voita
1,5 dl juustoraastetta
2 dl vehnäjauhoja

Täyte:
2 sipulia
valkosipuliöljyä
1 rkl brandya tai konjakkia
1 parsakaali
n. 200 g palvikinkkua
100 g sinihomejuustoa

Kermaseos:
100 g juustoraastetta
1 prk ranskankermaa
2 dl kermaa
2 kananmunaa
timjamia
mustapippuria
hiukan suolaa

Nypi voi ja juustoraaste vehnäjauhojen kanssa ja painele piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. (Tulee melko ohut kerros.)

Pilko sipuli pieneksi, pehmitä se pannulla valkosipuliöljyssä ja lisää loraus konjakkia. Hauduta vielä hetki.

Leikkaa parsakaalista kukinnot ja kuori varret. Leikkaa varret ohuiksi kiekoiksi. Höyrytä tai keitä parsakaalia hetki ilman kantta ja kasta sitten kylmään veteen, niin että parsakaali säilyttää kauniin vihreän varinsä. Valuta.

Levitä piirakkapohjalle ensin sipuli, kinkku ja sinihomejuusto ja viimeiseksi parsakaalit.

Sekoita kaikki loput ainekset ja levitä tasaisesti piiraan päälle.  Paista ensin 200 asteessa ja alenna sitten 175 asteeseen, että pohja ehtii kypsyä ennenkuin pinta tummuu liikaa. Aikaa en pysty sanomaan, kuinka kauan piirakkaa itse uunissa pidin. Alkuperäisessä ohjeessa lukee 35-40 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti