sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Whoopiet



Pitihän sitä minunkin kokeilla, että miltä ne whoopiet oikein maistuvat, kun ovat kuulemma olleet muotia jonkin aikaa. :) Jostakin blogista bongasin vegaanisen ohjeen, josta muokkasin allaolevan ohjeen. Jostakin syystä olen halukas kokeilemaan erilaisia jauhoseoksia... Kotona ei ollutkaan tuorejuustoa, joten täytteestä tuli kevennetty versio, mutta erittäin maistuvaa

Munattomat Whoopiet (10 kpl)

150 g margariinia (esim. tummansininen Keiju)
1 dl steviajauhetta
1,5 dl sokeria
1 dl maustamatonta soijajogurttia
1,5 dl maitoa
1 dl vehnäjauhoja
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
0,5 dl soijajauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
1,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
1 tl vaniljasokeria

Täyte
1-1,5 dl kuohukermaa (en mitannut)
1 prk rahkaa
tomusokeria
1 appelsiinin raastettu kuori
loraus sitruunanmehua

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kuivat aineet hyvin.
Vaahdota margariini ja sokerit ja lisää joukkoon soijajogurtti sekä maito ja sekoita. (Tässä vaiheessa näyttää masentavan kokkareiselta.)
Kaada puolet jauhoseoksesta margariiniseoksen joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Lisää loput jauhot ja sekoita tasaiseksi.
Pursota tai nostele lusikalla leivinpaperin päälle yhteensä kaksikymmentä nokaretta taikinaa. Jätä nokareiden väliin useita senttejä tilaa, sillä leivonnaiset leviävät paistettaessa.
Paista uunin keskitasolla 12 minuuttia. Anna valmiiden leivonnaisten jäähtyä ensin leivinpaperin päällä kymmenen minuuttia. Irrota ne sen jälkeen varovaisesti leivinpaperista ohuella lastalla jäähtymään. Anna leivonnaisten jäähtyä täysin ennen niiden täyttämistä.
Vatkaa kuohukerma paksuksi vaahdoksi ja lisää siihen rahka. Vaahdota edelleen. Lisää tomusokeria maun mukaan sekä raastettu appelsiininkuori sekä loraus sitruunanmehua. Pyrkimyksenä on saada täytteestä kovahko joten vältettävä liikojen nesteiden lisäämistä.

Kun whoopiet ovat jäähtyneet, pursota täytettä whoopien tasaiselle puolelle ja paina toinen whoopie varovaisesti kanneksi. Nautiskele. 

8 kommenttia:

  1. Nää on niin herkullisen ja suloisen näköisiä! Täytyy varmaan kokeilla itsekin näiden tekoa kun niin monta kertaa olen sitä miettinyt! :-)

    VastaaPoista
  2. Hyvältä näyttää!:) Whoopieita pitää itsekin jossain vaiheessa vielä kokeilla. Kovin muodikkaita ovat tällä hetkellä.;)

    Hyvä, kun kävit jättämässä minulle kommenttia, niin vihdoin hoksasin sinunkin muuttaneen tänne bloggerin puolelle. Korjasin linkkilistaani uuden osoitteesi.:)

    VastaaPoista
  3. oi vitsit,täällä näitä on...olen monestakin lehdestä kyseisen ohjeen bongannut,mutta vielä en ole kokeillut =)

    VastaaPoista
  4. heips, siulle ois pieni, mukava haaste, toivottavasti otat haastteen vasttaan blogissani http://hepsunherkut.blogit.fi/

    VastaaPoista
  5. Ai aqi, kuinka näyttää herkulliselta.

    VastaaPoista
  6. No heipä hei. Heti miten tänne vastavierailulle tulin. Mukavan oloinen blogi sinullakin. :)

    VastaaPoista
  7. Kiva kun kävit kommentoimassa niin löysin tänne! Mulla on vielä whoopiet kokonaan testaamatta, aika herkuilta kyllä näyttää :)

    VastaaPoista