Eilen tekaisin muutaman mustikkamuffinssin kahvipöytään. Kinuskikissalta löysin loistavan ohjeen. Tosin kaikki ei aina suju niinkuin suunnittelee.
Minulla ei sattunut olemaan jogurttia, joten jouduin vähän soveltamaan. Käytin jogurtin tilalla sitruunatuorejuustoa ja kermaa, mutta koska kermaa oli liian vähän, jäi taikinan koostumus liian tiukaksi, jolloin se ei kohonnut odotetulla tavalla. Lisäksi muffinssit joutui lusikoimaan vuoista, kun mustikat valuivat vuoan pohjalle. (Syynä kova taikinan vaiko pakastemustikat?).
Mutta koska maku oli mainio, lisään reseptin tähän, jotta löydän sen myöhemminkin. Sitten kun minulla on sitä jogurttia. :)
Kinuskikissan resepti ja omat muutokseni sulkeissa:
Taikina:
150 g voita tai margariinia
1 ½ dl ruokosokeria (käytin fariinisokeria)
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
150 g vaniljajugurttia (ei ollut, käytin kermaa ja sitruunatuorejuustoa)
4 dl mustikoita
150 g voita tai margariinia
1 ½ dl ruokosokeria (käytin fariinisokeria)
2 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
150 g vaniljajugurttia (ei ollut, käytin kermaa ja sitruunatuorejuustoa)
4 dl mustikoita
Muruseos:
50 g voita tai margariinia
1 dl ruokosokeria (käytin tavallista hienoa sokeria)
2 dl kaurahiutaleita
50 g voita tai margariinia
1 dl ruokosokeria (käytin tavallista hienoa sokeria)
2 dl kaurahiutaleita
Vatkaa
voi/margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen. Yhdistä kuivat
aineet keskenään. Lisää seos taikinaan vuorotellen vaniljajugurtin
kanssa. Sekoita lopuksi joukkoon mustikat.
Lusikoi taikina muffinssivuokiin. Jätä tilaa muruseokselle.
Sulata voi/margariini ja sekoita joukkoon ruokosokeri ja kaurahiutaleet. Levitä seos vuokiin taikinan päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti