lauantai 13. lokakuuta 2012

Minttusuklaakuppikakut




Laktovegaanin tyttäreni juhliin etsiskelin uutta reseptiä, ja löysinkin Chokochililtä mukavan kuuloisen vegaaniohjeen. Tein täsmälleen reseptin mukaan ja itse kakkusesta tuli rakenteeltaan hyvä munattomuudesta huolimatta ja sopivan minttuinen ja suklainen, vaikka vaalea pohjataikina onkin. Mutta tuota päällystä voisin seuraavalla kerralla pähkäillä vielä lisää, koska rasvasokerikreemi tuntui vähän liian raskaalta ainakin omaan makuuni. Mutta silti, hyviä olivat ja kilot sen kun lisääntyy.... 

Tässä resepti suoraan Chokochililtä kopioituna. Itse käytin soijamaitoa. Omat muutokseni suluissa.

12-15 kpl
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 0,5 dl mariannerouhetta
  • 0,5 dl tummaa suklaata rouhittuna
  • 0,5 tl piparminttuaromia
  • 0,5 tl vanilja-aromia
  • 1 dl margariinisulaa
  • 3 dl soija- tai kauramaitoa
Suklaakuorrute:
  • 1 dl margariinia
  • 6 dl tomusokeria
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • n. 3,5 rkl soija- tai kauramaitoa (laitoin aika paljon enemmän)
  • pari tippaa vanilja-aromia
Minttukuorrute:
  • 0,5 dl margariinia
  • 3 dl tomusokeria
  • n. 1,5 rkl soija- tai kauramaitoa (laitoin aika paljon enemmän)
  • 1/4 tl piparminttuaromia
  • pari tippaa vihreää elintarvikeväriä
  1. Sekoita kuivat aineet yhteen.
  2. Sekoita toisessa kulhossa margariinisula, soijamaito ja aromit. Lisää kuivat aineet nesteeseen parissa erässä.
  3. Lusikoi taikina muffinsivuokiin, jätä vuokiin noin 1/4 kohoamisvaraa ja paista 175 asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. (Johtuu ehkä uunistani, mutta minun piti paistaa yli puoli tuntia.) Anna jäähtyä kunnolla ja tee sitten kuorruteet. 
  4. Tee kaksi erillistä kuorrutetta ja yhdistä ne vasta pursotinpussissa. Lisää kuorrutteisiin nestettä vähän kerrallaan, jotta siitä ei tule liian löysää. Säilytä  valmiit cupcaket jääkaapissa.

1 kommentti:

  1. Kylläpä ovat upeita! Tuo kaksivärinen kuorrutus tuo huimasti lisää juhlavuutta! :)

    VastaaPoista