perjantai 24. huhtikuuta 2009

Täytetyt letut (laktovegaaniset)






Eilenillalla tein täytettyjä lettuja iltapalaksi.



Täyte:


1 pieni sipuli tai puolikas isosta

1/2 paprika

2-3 rkl ruskeita säilykepapuja

tummaa soijarouhetta pari kourallista

mausteita


Kuullotin pannulla sipulisilppua ja paprikaa pieniksi paloiksi leikattuna. Laitoin sekaan muutaman ruokalusikallisen ruskeita säilykepapuja muussattuna. Lisäksi kypsensin soijarouhetta keittämällä sitä vedessä viitisen minuuttia. Sekoitin kaikki aineet sekaisin ja maustoin suolalla, mustalla pippurilla, paprikajauheella sekä miedolla chilirouheella ja basilikalla.



Lettutaikina:


2 dl jauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1/2 tl suolaa


1 tl sokeria

3 dl maitoa



Sekoitin ensin kuivat aineet ja vatkasin sitten maidon sekaan. Annoin taiinan tekeytyä ensin kymmenisen minuuttia ennen paistamista. Valmiin letun päälle levitin täytettä ja käärin rullalle sekä siirsin uunin kestävään vuokaan. Ne olisi nimittäin voinut vielä käyttää juustoraasteen kanssa uunissa, mutta en malttanut tehdä sitä tällä kertaa. :)



Oheisesta satsista sain paistettua viisi lettusta, joka riitti meille kahdelle. Taisi olla aika hyviä, kun minä ehdin syödä vain yhden. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti