lauantai 7. maaliskuuta 2009

Banaanimuffinssit (munaton)



Minunhan siis EI pitänyt leipoa mitään ennen pääsiäistä... Hups.. Kun tuossa pöydällä lojui kaksi nopsaan vauhtiin ruskettuvaa banaania, niin tein niistä banaanikakun ohjeella muffinsseja (olin laiska jauhottamaan kakkuvuokaa).






Ohje on Vegaaniliiton sivuilta. Hieman muutin sitä sen mukaan mitä kaapista löytyi.


2 banaania

3 dl vaniljalla maustettua soija- tai riisimaitoa  (käytin tavallista maitoa+vaniljasokeria)

1 dl öljyä

1/2 dl siirappia

5 dl vehnäjauhoja                         

1 dl perunajauhoja                       

3 dl sokeria

2 tl leivinjauhetta

1 rkl kanelia

1 rkl kardemummaa    (kaapista ei löytynyt, joten ilman piti pärjätä)



(lisäksi itse laitoin taikinaan 3 rkl hasselpähkinärouhetta ja yhden pussin Dajm-rakeita)



Soseuta banaanit monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Lisää soijamaito, öljy ja siirappi. Sekoita tasaiseksi.


Sekoita kaikki kuivat aineet.


Lisää kuivat aineet banaaniseokseen. Sekoita tasaiseksi.


Paista kakkuvuoassa +170'C noin 45-60 min kunnes kypsää.



Hieman raskaan oloisia niinkuin banaanikakut minun mielestä yleensäkin. (Muttei ehkä kuitenkaan liian raskaan, koska kolme muffinssia söin jo, eikä ne ole ehtineet vielä edes jäähtyä...) Enkä tiedä, onnistuuko ilman kananmunia mitenkään edes saamaan kevyen kuohkeita muffinsseja.  Dajm-rakeet antoivat muffinsseihin kivoja sattumia.





1 kommentti:

  1. Muuten ihan ok ohje, mutta pikkuisen suolaa olisin itse kaivannut tuohon. Ehkä jos öljyn korvaisi voilla niin tulisi se suola samassa. Mutta hyvät muffinssit tuli silti.

    VastaaPoista