tiistai 28. huhtikuuta 2015

Helppo siemenleipä (vege, hiivaton, gluteeniton)

Löysin aivan mielettömän helpon ja hyvän siemenleivän ohjeen täältä Kiitos hyvää blogista. Aineet vaan sekaisin, leipävuokaan ja jääkaapin kautta uuniin. Nam!
Tässä ihan pienin muutoksin minun versioni leivästä:



2,25 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
1 dl hasselpähkinärouhetta
0,25 dl sesaminsiemeniä
3, 5 dl kaurahiutaleita (gluteeniton jos käyttää puhdasta kauraa tai tattarihiutaleita kuten ensimmäisellä leipomiskerralla)
2 rkl chia-siemeniä
3 rkl psylliumkuitujauhetta
1 tl suolaa (reilu)
2 rkl agavesiirappia
3 rkl kookosöljyä
3,5 dl vettä

Sekoita kaikki kuivat ainekset keskenään. Sulata kookosöljy ja hunaja varovasti juoksevaksi (kookosöljy sulaa jo hyvin pienellä lämmöllä). Annostele vesi kulhoon ja kaada sekaan sula öljy-hunaja seos. Kaada nesteet kuivien ainesten sekaan ja sekoittele kunnolla sekaisin. Kaada seos leipävuokaan (kannattaa vuorata leivinpaperilla). Laita vuoka jääkaapiin 2-12 tunniksi jähmettymään.
Lämmitä uuni 175 asteeseen. Paista leipää ensin noin 20 minuuttia vuoassa ja kaada sitten leipä vuoasta ritilän tai uunipellin päälle ja paista vielä n. 40 minuuttia. Paistoaika riippuu uunista. Leipä on valmista kun se kuulostaa ontolta koputeltaessa. Anna leivän jäähtyä ennen kuin viipaloit sitä (tätä en kyllä malttanut noudattaa...) Pakastin leipäviipaleet annospusseihin. Leivästä tulee minun leipävuoassani (30x11 cm)  paistettuna tällä taikinamäärällä n. 3 cm korkea, eli jos haluaa isommat viipaleet, kannattaa tehdä kaksinkertainen annos ja pidentää paistoaikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti