Tilasin jo jokin aika sitten Vegeset-nimistä vegaanista hyytelöimisjauhetta netistä ja kokeilin sillä nyt ensimmäistä kertaa hyytelökakun tekemistä. Tuo toimii hiukan eri tavalla kuin liivate, mutta ainakin tämä ensimmäinen kakku onnistui yli odotusten, vaikka tarvittava jauheen määrä oli ihan hakusessa.
Pohja:
200g digestivekeksejä
75g voita tai margariinia
Täyte:
200g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2-3 dl
kuohukermaa
2 1/2 rkl sitruunamehua
1 tl Vegeset-jauhetta (voisi olla ehkä hivenen enemmänkin, koska jäi melko pehmeäksi mutta ihan hyvin leikattavaksi silti)
Kiille:
2 prk
Piltti-mangososetta
0,5 tl Vegeset-jauhetta
Murenna keksit
muruiksi ja nypi rasva joukkoon. Sekoita tasaiseksi massaksi. Laita
leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle ja taputtele keksimuruseos sille tasaisesti. Sekoita sokerit tuorejuustoon. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Laita kylmä sitruunamehu kattilaan ja sekoita siihen Vegeset. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Lisää neste juustoseoksen joukkoon hyvin vatkaten. (Vatkasin jonkin aikaa, jotta varmasti sekoittui eikä jäänyt paakkuja.) Lisää kermavaahto juustoseokseen varovasti käännellen tasaiseksi
seokseksi. Kaada täyte pohjan päälle. Tasoita pintaa tarvittaessa.
Nosta jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.
Laita mangosose kattilaan ja sekoita siihen Vegeset-jauhe. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Anna hetki jäähtyä, ettei neste sulata juustokerrosta. Kaada kiille tortun päälle ja nosta jääkaappiin hyytymään vieläl muutamaksi tunniksi tai yön yli.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti