lauantai 20. marraskuuta 2010

Karpalopiparit






Löysin jostain vanhasta lehtileikkeestä mielenkiintoisen ja helpon korinttipikkuleipäohjeen. Tässä ohje niinkuin minä sen tein, eli korinttien tilalla kuivattuja karpaloita.


200 g margariinia

3 dl fariinisokeria

1 muna

4 dl vehnäjauhoja

1 tl soodaa

100 g kuivattuja karpaloita



Sekoita margariini ja fariinisokeri kuohkeaksi. Lisää muna ja jatka sekoittamista. Sekoita kuivat aineet ja pieneksi saksitut karpalot keskenään ja lisää taikinaan. Sekoita sileäksi. Pane taikina kelmun sisään muovipussiin ja laita jääkaappiin ainakin 5 tunniksi. Leivo taikinasta pyöreitä tankoja, joiden halkaisija on n. 3 cm. Leikkaa tangot viipaleiksi leivinpaperin päälle pellille. Paista uunin keskiosassa 175 asteen lämmössä n. 8 minuuttia.


Pikkuleivät olivat hyviä ja mukavan pehmoisia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti