sunnuntai 17. toukokuuta 2009

Vadelmainen suklaatryffelikakku



Tein myös kokeilukakun rippijhlia silmällä pitäen. Ohje täältä. Aikas namia tuli! Ensin epäilytti tuo etikka tuossa taikinassa, mutta ei sitä enää paiston jälkeen huomaa ollenkaan. Tietääkö kukaan miksi tähän taikinaan tulee etikkaa - mikä merkitys sillä on???


Tää on oikeasti koekakku ihan vaan itelle syötäväksi, joten nuo roiskeet tuossa tarjottimella ei haittaa mitään...





Ja tältä se näyttää sisältä. Tryffeliä en saanut kuohkeutumaan, vaikka vatkain kävi jo kuumana, mutta maku on silti loistava.



 
Kakkupohja
:


  • 4,5 dl vehnäjauhoa
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 0,5 tl soodaa
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 3 rkl kaakaojauhetta
  • 2 dl sokeria
  • 0,5 dl öljyä
  • 3 dl soijamaitoa
  • 1 tl etikkaa
Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita etikka, öljy ja soijamaito keskenään ja lisää jauhoseokseen. Sekoita vain sen verran kuin tarpeellista. Paista kakku voidellussa ja jauhotetussa kakkuvuoassa 175 asteessa uunin alatasolla 45 - 50 minuuttia. Kakku on kypsää, kun se irtoilee reunasta, ja jos tökkää kakkua tulitikulla, niin siihen ei tartu enää taikinaa.
  • kostutukseen soija- tai kauramaitoa
  • (tilkka rommia)
  • väliin tryffelimassaa ja vadelmia

Tryffelimassa
  • 100 g kookosrasvaa
  • 0,75 dl kaakaojauhetta
  • 0,75 dl tomusokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 0,5 dl soija- tai kaurakermaa
Sulata kookosrasva. Sekoita tomusokeri, vaniljasokeri ja kaakaojauhe kulhossa. Lisää soijakerma ja sekoita. Sekoita lämmin kookosrasva joukkoon ja vatkaa sähkövatkaimella kunnes rasva on jäähtynyt. Seos on valmista kun se on selvästi vaalentunut ja kuohkeutunut.
  • pinnalle suklaakuorrutus
Suklaakuorrutus:
  • 50g margariinia
  • 150g tummaa suklaata
Sulata margariini kattilassa, nosta levyltä ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita kunnes suklaa on sulanut ja seos on tasaista.
Leikkaa hyvin jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Kostuta levyt soija- tai kauramaidolla, maustettuna tilkalla rommia tai ilman. Odota kunnes kostuke on hyvin imeytynyt ja levitä sitten tryffelimassaa levylle. Ripottele vadelmia tryffelin päälle ja täytä toinen kakkulevy samoin. Nosta kolmas kakkulevy päälle ja kuorruta suklaakuorrutteella.
Kakun voi tarjota heti, mutta yön yli jääkaapissa vetäytyminen vain parantaa kakkua.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti