torstai 6. marraskuuta 2008

Kanelipullaa



Viimeksi leipomispäivänä tuli tehtyä kanelipitkoa. Joskus ennen vanhaan letitin sujuvasti neljällä säikeellä. Nytkin tuossa yritin letittää halkaistut kanelirullat mutta jälki oli ihan jotain muuta kuin kunnollista. Ei muistunut aloitus ei sitten millään. Noh,  ulkonäkö ei onneksi vaikuta makuun. 

Maidoton ja kananmunaton pullataikina:

5 dl vettä
50 g hiivaa
2 tl suolaa
2 dl sokeria
200 g sulatettua maidotonta margariinia

kardemummaa puoli tuubillista
vehnäjauhoja tarpeeksi :) eipä tule mitattua

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri sekä sulatettu jäähdytetty margariini. Alusta mukaan vehnäjauhoja kunnes taikina irtoaa mukavasti kulhon reunoista. Kohota hyvin ja leivo haluamasi kaltaisiksi pulliksi, kohota uudelleen, voitele vedellä (tai paistamisen jälkeen vesi-tomusokeriseoksella), paista ja nauti.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti