lauantai 20. marraskuuta 2010

Sitruuna-jogurttijäätelö






Kokeilin ensimmäistä kertaa, miten onnistuisi itse tehty jäätelö ilman jäätelökonetta. Hyvin onnistui.Hymy Resepti on Ruokasuosikit -sarjan kirjasta "Kasvisruoat"


Jogurtti-sitruunajäätelö


2 sitruunaa

6,25 dl kreikkalaista jogurttia

1,5 dl kuohukermaa

100 g hienoa sokeria



Purista sitruunoista mehu - tarvitset 6 rkl. Pane sitruunamehu, jogurtti, kerma ja sokeri kulhoon ja sekoita hyvin. Pakasta seosta ilman kantta pakasterasiassa 1-2 tuntia tai kunnes se alkaa kovettua reunoista. Kumoa seos kulhoon ja sekoita haarukalla tai yleiskoneella tasaiseksi. Pane jäätelö takaisin pakastimeen 2-3 tunniksi tai kunnes se on kovaa. Jos säilytät jäätelöä pitkään, peitä astia kannella.


Itse laitoin sitruunaa ja sokeria maun mukaan ja sekoittelin vielä varmuuden vuoksi useampaan kertaan jäätymisen aikana vatkaimella. Tosi hyvää tuli, mutta sulaa kyllä nopeammin kuin kaupan jäätelö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti