perjantai 13. helmikuuta 2009

Omenaromanssi




Ystävänpäiväksi halusin leipoa jotakin. Niinpä tein pitkästä aikaa omenatorttua.  Tämä resepti on K-kaupan lehtimainoksesta vuodelta yks ja kaks ihan hitusen muutettuna.

50 g rusinoita
2 rkl vettä
2 rkl sitruunamehua

Liota rusinoita liemessä yön yli.

200 g margariinia
2 dl sokeria
3 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 omenaa+hienoa sokeria

Vatkaa sokeri ja margariini vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen voimakkaasti vatkaten. Lisää kuivat aineet varovasti mukaan.

Pilko omenat pieniksi kuutioiksi. Levitä puolet taikinasta pienehkön (n. 20cm) vuoan pohjalle.  Lisää taikinan päälle omenakuutiot ja rusinat. Ripottele päälle hienoa sokeria. Lisää loppu taikina nokareina omenatäytteen päälle. Ripottele vielä mantelilastuja ja raesokeria koristeeksi. Paista 175 asteessa uunin alaosassa noin tunti (itse paistoin 50 minuuttia.)

Vielä kun muistaisi jatkossa pyyhkiä muruset tarjoilualustalta ennen kuvaamista...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti