lauantai 18. toukokuuta 2013

Siken pohjaton juustopiiras

Tuli vieraita ja piti saada nopeasti jotain tarjolle. Siken pohjaton juustopiiras on nopea - sekoittaa vaan aineet kulhossa ja heittää uuniin. Ja lisäksi hyvää tulee. :) Olen tehnyt tätä useamman kerran. Parasta tuli, kun lisäsin aterialta ylijäänyttä paistettua lohta joukkoon. Tässä taisi olla aurinkokuivattua tomaattia, mutta se ei makuyhdistelmänä ollut ihan yhtä hyvin kuin tuo kala. Ylimääräinen ainesosa ei saa tehdä taikinasta liian kosteaa eli kalaakaan ei saa olla liikaa (sekin on koettu).

Alla alkuperäinen resepti. Minä en ole laittanut ylimääräistä rasvaa ja hyvää on tullut silti, enkä ole lisännyt ylimääräistä suolaa, koska olen laittanut taikinaan myös sinihomejuustoa. 

300 g raejuustoa
3-4 rkl kermaa tai hapankermaa
3 munaa
6 rkl vehnäjauhoja
0-100 g sulatettua voita (juuston rasvaisuudesta riippuen)
250 g raastettua juustoa (kaikkea mitä jääkaapista löytyy, mielellään melko maukkaita, joten jätä Oltermanni väliin. Sinihometta saa myös olla)
Mausteeksi ruohosipulia, chiliä, erilaisia yrttejä... käytä mielikuvitusta!
Mustapippuria ja suolaa maun mukaan
1. Sulata voi ja lisää siihen muut tarveaineet, mutta jätä hiukan juustoraastetta pinnalle ripoteltavaksi.
2. Paista uunissa 180 asteessa n puoli tuntia.

1 kommentti:

  1. Tämä on minullakin kokeiltavien listalla, kiitos muistutuksesta.:) Jos vaikka ensi viikolla kokeilisin!

    VastaaPoista