torstai 6. joulukuuta 2012

Porsaanpaistia balsamicosiirapilla

Löysin herkulliselta kuulostavan ohjeen HS:n sivuilta: Balsamicosiirapilla glaseerattua possua joten sitähän piti kokeilla ja herkullistahan siitä tuli. En muistanut valella paistamisen aikana kuin pari kertaa. En tehnyt ihan täsmälleen ohjeen mukaan, joten alla minun versioni.


1 kg porsaan ulkofileetä
1 1/2 tl suolaa
2 rkl öljyä tai voita
noin 10 kokonaista neilikkaa
 
Balsamicosiirappi:

1 dl balsamiviinietikkaa
1 dl fariinisokeria
3–4 rkl makeaa chilikastiketta
1 tähtianis
rosmariinia 1-2 oksaa
(suolaa ja sokeria)
 
Kastike:

1 dl paistolientä
2 dl kuohukermaa
1 rkl tummaa maizenaa
pippuriseosta myllystä
viherpippureita kouran pohjallinen
hiukan suolaa (maista ensin)

Ota liha huoneenlämpöön tunti ennen kypsennystä.

Mittaa kattilaan balsamiviinietikka, fariinisokeri, makeaa chilikastiketta, tähtianis ja rosmariini. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä hiljalleen, kunnes liemi on tiivistynyt puoleen alkuperäisestä määrästä ja on siirappimaisen paksua. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa ja sokeria.

Kuumenna öljy tai voi paistinpannulla. Nosta filee pannulle ja paista pinta kauttaaltaan kauniin ruskeaksi. Hiero pintaan suolaa ja pistele pintaan neilikoita. Nosta liha uunivuokaan rasvakerros päälle päin. Työnnä fileen paksuimpaan kohtaan paistomittari. Valele pintaan balsamicosiirappia. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 tunti 30 minuuttia tai kunnes fileen sisälämpötila on 70 -astetta. Valele lihan pintaan kypsymisen aikana vuoan pohjalle valunutta balsamicosiirappia muutaman kerran. Kääräise liha alumiinifolioon levähtämään 30 minuutiksi ennen tarjoilua.

Mittaa 1 dl paistolientä kasariin. Lisää kuohukerma. Kiehauta. Vatkaa joukkoon kastikesuurus ja keitä pari minuuttia. (Tässä vaiheessa maistoin kastiketta ja lisäsin nuo pippurit, koska kaipasin makuun hiukan potkua). Kaada kastike kannuun. Leikkaa ulkofilee ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile kastikkeen kanssa.

2 kommenttia:

  1. Tällainen possuohje on ollut kokeilulistalla jo jonkin aikaa, herkulliselta näyttää!

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa hyvältä! Tämä voisi meidän lihansyöjälle kelvata. Balsamico antaa kaikkeen ihanaa makua.:)

    VastaaPoista