lauantai 4. syyskuuta 2010

Parmesaanikuorrutettua kesäkurpitsaa



Pitkästä aikaa täällä.  Minä, kamera ja kameran johto olemme sattuneesta syystä hyvin harvoin samassa paikassa, joten taukoja on ollut ja niitä tulee edelleen. Omaa kameraa kun minulla ei ole.





Näitä parmesaanikuorrutettuja kesäkurpitsoita tein tuossa jokin aika sitten. Ohje on vanhasta Pirkka-lehdestä. Seuraavan kerran kun teen  näitä, taidan kokeilla vaihtaa tuon jogurtin kananmunaksi, koska tuo kuorrute ei oikein tahtonut pysyä kurpitsan pinnassa.


1 kesäkurpitsa



Leivittämiseen:

2 dl ruoanvalmistusjogurttia

1/2 tl chilijauhetta

1 tl sinappia

1 1/2 dl korppujauhoja

1 1/2 dl parmesaaniraastetta

1/2 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria


Paistamiseen öljyä


Sekoita paprikajauhe ja sinappi jogurtin joukkoon. Levitä seos laakealle lautaselle. Sekoita toiselle lautaselle korppujauhot, juustoraaste, suola ja pippuri.


Leikkaa kesäkurpitsa noin puolen sentin viipaleiksi. Kostuta viiipaleet ensin jogurtissa ja kierittele sitten korppujauho-parmesaaniseoksessa. (sotkuista puuhaa...)

Paista molemmin puoli kullanruskeiksi paistinpannulla keskilämmöllä. (Itselläni oli aluksi pannu liian kuuma, jolloin kuorrutus ehti kärähtää ennenkuin kurpitsa pehmetä.) Valuta talouspaperin päällä.


.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti